Inspirasjon

Hvor kommer ideer fra? Som regel fra andre. Noen har tenkt noe, prøvd noe nytt, gjort noen nye erfaringer eller lest en bok som har lært dem noe – og så har de delt tankene og erfaringene sine på en måte som når meg via en samtale, et avisinnlegg, et bilde på Instagram eller et radioprogram. Noen ganger merker jeg inspirasjonen med det samme. Andre ganger er den som et frø som plantes og først lenge etterpå blir til en konkret tanke og kanskje til en handling.

Jeg tror det fineste komplimentet jeg kan få er å høre at jeg har inspirert noen. Det betyr at noe jeg har sagt eller gjort har fått en positiv betydning utover meg selv.

I helga hørte jeg en historie som inspirerte meg. Den handlet om å endre perspektiv. En familie på fire opplevde at de bodde trangt. De planla å bygge ut huset sitt. Eller flytte til en større nybygd leilighet. Begge deler var dyrt og tidkrevende, men hverdagen ville bli bedre med mer plass tenkte de. Likevel, planene tok tid og var slitsomme. En dag bestemte de seg for å prøve noe annet. De ryddet. De kvittet seg med ting de ikke lenger trengte, justerte lengden på noen møbler som tok for stor plass slik de sto nå, og plutselig hadde de mer plass der de var. De sparte bokstavelig talt et millionbeløp. Og de var kanskje mer fornøyde enn de ville ha blitt i et større hus med mer rot.

Selv bor jeg i et digert hus med masse boder og masse rot. Det er mye som kan være kjekt å ha. Likevel bør jeg nok se på noe av rotet med nye øyne. Men kanskje det aller mest inspirerende med denne historien er det med å bruke litt tid på å finne andre løsninger for å oppnå det man vil ha, i stedet for å prøve å løse det med å kjøpe noe nytt. Jeg tror kanskje det kan spare en for langt mer enn bare penger.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s