Miljøvennlige kjøp?

Så hva slags innkjøp kan vi kalle “miljøvennlige”? Ett mulig svar er kanskje kjøp av produkter som hjelper oss å løse et miljøproblem. Det finnes mange produsenter og butikker som tilbyr økologiske og miljøvennlige produkter. Da jeg skulle avslutte kjøpefri-året mitt nå i februar bestemte jeg meg for å endelig kjøpe noe jeg lenge har hatt lyst på, nemlig en ny gjenbrukskopp og en ny matboks. Begge deler er miljøvennlige i den grad vi klarer å bruke dem til å unngå engangskopper og engangsemballasje. Ikke bare én gang, men mange ganger. Og da hjelper det kanskje at vi har fine alternativer?

Fjæratur med fin lunsj. (c) Ingrid M Kielland

Jeg kjøpte en Joco kopp av glass med silikonlokk og en Eco Brotbox i stål fra BeEcoshop. Etter noen ukers bruk er jeg godt fornøyd. Fordelen med glasskopp framfor plastkoppen jeg hadde fra før er at det blir mindre “plastsmak” av teen, og silåikonlokket sitter utrolig godt på. En ulempe er silikonen trekker til seg støv. Jeg har brukt en liten tøypose som emballasje til koppen i veska, og den har allerede vært med på reise til London (ikke særlig miljøvennlig!) hvor de fleste kafeer og kaffesjapper gir en ganske god rabatt til kunder som har med egen kopp. Dette bør vi få i Tromsø også! Matboksen er litt tyngre enn plastmatbokser. Til gjengjeld er den tett og veldig fin synes jeg. Jeg har også kjøpt en sånn guppy-vaskepose til den syntetiske klesvasken. Så langt har jeg ikke kommet helt inn i vanen med å bruke den. Der må jeg bare skjerpe meg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s