Noe å holde i hånda

Jeg har lyst til å skrive noe om garn og håndarbeid, og hvorfor det er viktig for meg. Men jeg sliter litt med å finne inngangen. Det jeg skriver, eller leser, blir noen ganger så abstrakt og uhåndgripelig. Og det er som regel da jeg griper etter garnet og pinnene. Det å sitte med et strikketøy eller annet håndarbeid i hendene gir nettopp håndgripelighet. Det å kjenne teksturen på garnet, om det er et litt grovt og rustikt ullgarn, et loddent mohairgarn eller et glatt alpakkagarn med litt silke i, bevege pinnene eller heklenåla i kjente rytmer opp og ned, frem og tilbake, og se at det skapes noe nytt av det, en ny form som ikke var der fra før. Det kan være meditativt, eller bare en måte å forankre oppmerksomheten litt mer i øyeblikket. Tankene som vandrer rundt omkring blir på en måte trukket ned i hendene og festes der. For meg er det å strikke eller hekle også en måte å lytte på. I vanskelige situasjoner kan strikketøyet være et anker, noe å holde seg fast i.

Farger og tekstur er en viktig del av gleden med å jobbe med garn i hendene. (c) Ingrid M Kielland

Da jeg innledet det kjøpefrie året mitt i fjor lurte jeg på om jeg kom til å ha nok garn til hele året. Men ettersom jeg endte opp med å kjøpe en god del garn til gaveproduksjon hadde jeg fortsatt halvannet kilo igjen ved årsskiftet. Målet mitt nå er å bruke opp alt dette. Jeg har heklet 150 bestemorruter av den typen som er på bildet. Nå strikker jeg stripete votter og de to aller største nøstene skal bli til et stripete sjal. Det haster litt med å bli ferdig. Jeg har nemlig allerede bestilt en premie, og den kan ikke åpnes før målet om tom garnkasse er nådd. Fortsettelse følger!

2 thoughts on “Noe å holde i hånda

  1. Pingback: 19 frigjørende mål for 2019 | 365fri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s