På tide å fylle minnekontoen – og fryseren

På lista over bra ting med Norge, kommer ofte allemannsretten ganske høyt opp. Med god grunn. Det er lett å glemme det når det er en selvfølge, men tenk så fantastisk det er at vi i Norge kan gå hvor vi vil i skog, fjell og myr, og høste av naturen mens vi er der. Helt gratis.

20180804_144131

Jeg har vokst opp med å plukke bær på høsten. De siste årene har det av ulike årsaker ikke blitt så mye tid til bærplukking. Heldigvis har jeg vært heldig og fått litt av gavmilde og flittige foreldre, men i år har jeg endelig fått fylt opp litt i fryseren selv. Det fine er at man fyller minnekontoen samtidig. Jeg har plukket blåbær og multer så langt. De førstnevnte finner jeg rett utenfor hyttedøra, de sistnevnte gikk jeg til fjells for å finne. Bonus ble en fin tur sammen med mamma, pappa og eldstesønnen min. 20180804_144108

Gjenbruk av plastemballasje er ikke alltid anbefalt, fordi det kan medføre smitte av farlige stoffer over i maten. Det er visstnok særlig bruk av emballasje beregnet på kalde matvarer til varm og fettholdig mat som kan være problematisk. Jeg håper og tror at de jeg har brukt fungerer greit nok til å fryse ned bær i. Det føles i alle fall litt mer meningsfylt med all den emballasjen hvis den kan brukes flere ganger. I det siste har jeg også begynt å bruke gamle syltetøyglass og lignende til emballasje. Det fungerer fint i fryseren også, men jeg passer på å ikke fylle glassene helt opp med væske, siden vann som kjent utvider seg i frossen tilstand. Hittil i år har jeg fylt opp 5 store (850 ml) yoghurtbegre med multer og diverse mindre beholdere med blåbær. Det er masse multer i fjellet enda, men den begynner å bli vel moden. Blåbærene er bare såvidt modne de plassene jeg har vært, og holder nok i mange uker til. Kanskje jeg får tid til å fylle flere glass før frosten kommer?

20180805_210853

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s