Kjøpefri sommergarderobe

Så langt i år har behovet for sommerklær vært nokså begrenset i Tromsø. Strengt tatt har det vært mest bruk for sommerlue, sommervotter og sommerullgenser. Men med utsikter til en liten svipptur til sørligere breddegrader har jeg likevel funnet frem sommergarderoben og gjort noen kjøpefri-vurderinger.

20180623_185320

Klassisk nordnorsk sommergarderobe. (C) Ingrid M Kielland 

For det første: Jeg har klær nok. To sommerbukser, to shortser, fire sommerkjoler, flere tynne topper og t-skjorter, bikini, badedrakt, you name it, jeg har det. Behovet jeg følte på for å kjøpe noe nytt bare fordi årstida skifter, var med andre ord mest oppe i hodet mitt. Sommerklær får vanligvis begrenset med slitasje når man bor i Nord-Norge. Jeg merker likevel at forkjærligheten min for hvite sommerklær er litt upraktisk. Hvit sommerkjole + varme + solkrem + svette = mange gule flekker som ikke går bort i vask. Jeg vurderer noen omsøms-prosjekter eller fargeprosjekter i løpet av sommeren. En annen interessant erfaring var at alle de enslige lave sokkene som jeg kun bruker på sommeren faktisk var mulig å finne partnere til. De hadde bare gjemt seg i hver sin “single sokkers forening” på vaskerommet…

For det andre: Treningstøy i kunstmaterialer er nesten uslitelig. Særlig det som ikke er hvitt. Capri-tightsen min var likevel litt sigen i livet pga utslitt strikk. Det kan fikses. Et lite snitt i linninga, nytt strikk inn, sy sammen igjen og voila, jeg mister forhåpentligvis ikke buksa på løpetur langs stranda i sommer.

Når jeg først var i gang med nål og tråd fikk jeg også fikset noen små hull i yndlingsskjorta mi. Her testet jeg ut såkalt visible mending, altså at hullet ble sikret med synlig broderi i stedet for å forsøke å lage en usynlig stopping. Jeg synes det ble ganske fint til første forsøk å være. Dette skal jeg gjøre flere ganger.

Selv om jeg ikke har kjøpt noe, har jeg likevel fått tilfredsstilt behovet for noe nytt også. For det første har jeg strikket en liten sommertopp, eller kortermet ullgenser, av restegarn fra lageret. I tillegg kom mamma bort i kveld med en kjole til meg, sydd av en venninne, noe som selvsagt er ekstra koselig. Det er med andre ord ingen grunn for sommeren til å vente lenger nå. Jeg er helt klar.

20180626_163844

Nordnorsk sommertopp. (C) Ingrid M Kielland 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s