Dagens kjøpefritips – rydd!

Konfirmasjonsforberedelsene er i gang. Vi er heldige og får mange gjester utenbys fra, og noen av disse skal overnatte hjemme hos oss. Da trengs det selvsagt ekstra dyner, puter og sengetøy.  Basert på hvor vanskelig det kan være å finne nok puter, putevar, eller laken i riktig størrelse når jeg plutselig skal re opp til én eller to overnattingsgjester tenkte jeg at jeg kanskje ikke hadde nok av alt vi trengte til fem gjester. Som en start tok jeg med meg hjem noen puter og brukt sengetøy fra hytta, og tenkte at hvis jeg bare fikk vasket opp dette skulle det kanskje bli nok. Men så skulle jo alt dette rene sengetøyet på plass i skapet, og får å få det til måtte jeg nesten rydde litt. Etter å ha fått alt pent og oversiktlig på plass igjen i skapet kan jeg konstatere at vi har nok sengetøy ja. Faktisk nærmere 20 ekstra sett… Og omtrent halvparten så mange laken.

20180513_191216

Det var visst nok sengetøy likevel. Til og med to uåpnede sett fant jeg… (c) Ingrid M Kielland

Men hva med dyner og puter da? For å finne ut det måtte jeg inn i den innerste boden. Da vi overtok barndomshjemmet mitt for noen år siden hadde mamma lagt igjen noen dyner visste jeg. Etter å ha lett en stund, og sjekket diverse svarte søppelsekker, fant jeg fire enkeltdyner og en dobbeltdyne. Det hadde jo vært vel og bra, men dynetrekkene til den gamle dobbeltdyna vår var helt vekk. Etter enda en sjekk, denne gangen i skuffene under sovesofaen, fant jeg ei juniordyne. Og den har jeg dynetrekk til også. Mission accomplished, og alle gjestene kan trygt komme.

Moralen er: Den som rydder, hun har.

PS. Mens jeg lette etter dyner fant jeg også en eske med fem sengesett til…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s