Kjøpeutglidninger

Det er vanskelig å bevege seg gjennom hverdagen uten å bli pådyttet kjøpemuligheter. Men der hvor reglene er entydige er det lett å navigere. Jeg klarte fore eksempel lett å gå forbi tilbudskassene på sportsbutikken da jeg skulle hente de nypreppa skiene mine forleden dag. I matbutikken grublet jeg litt på om jeg skulle kjøpe meg en bukett tulipaner. Blomster har jeg definert som forbruksvare, og dermed “lov”. Men så droppet jeg tulipanene, og kjøpte i stedet en grønnplante. All good, egentlig, og mer varig enn avskårne blomster. Det eneste problemet var at denne planten kom med krukke inkludert, så da hadde jeg plutselig kjøpt en blomsterkrukke. Jaja, spist er spist, og planten var til gjengjeld ikke pakket inn i plast, så kanskje jeg kan definere krukka som emballasje. Og så fikk jeg meg et fint lite tre, og jeg trengte noe grønt å titte på når hele verden utenfor plutselig ble i svart-hvitt.

20180302_132731

Det nye lille “fiken-ginseng”-treet står på en skjenk som jeg har arvet fra mine foreldre, og de fra mine besteforeldres hjem. Skjenken ble laget av en møbelsnekker i Trondheim da besteforeldrene mine giftet seg, det må ha vært på 1930-tallet. Noen få år senere ble lakken på toppen ødelagt av en litt for ivrig plantevanner mens besteforeldrene mine var på ferie. Derfor har den stått mange år i forskjellige kjellere. Jeg har tatt den frem i lyset igjen, fordi jeg synes den er praktisk og solid og riktig pen, til tross for vannflekkene. Eller kanskje på grunn av dem – det er morsomt å ha møbler med en så gammel historie knyttet til seg.

Det er mange som kommenterer på Facebook og forteller om sine kjøpestopp-erfaringer. Jeg ble inspirert til å ta tube-oppklippinga videre, og har nå også strukket tannkremen tre dager lenger enn forventet på den måten. Sånt er så smått at det ikke engang kan kalles babyskritt. Men likevel.

One thought on “Kjøpeutglidninger

  1. Tusind tak for dit tip hos mig. Tager det med mig og vil bruge det fremover. Det er meget spændende at følge med i dit købestop og jeg er fuld af beundring for din viljestyrke. Har selv forsøgt købestop med garn, men jeg taber hver gang og må ind imellem rydde op og ud i garnlageret. Garnet giver jeg så videre til en gruppe damer, som strikker til varmestuer og andre trængene. Glæder mig til at læse flere indlæg hos dig.
    God aften

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s