Mer der det kommer fra

Da jeg fortalte venner og kollegaer om kjøpestopp-forsettet mitt var det ingen som ble spesielt bekymret for at jeg ikke skulle klare å la være å kjøpe meg nye klær, eller sko, eller stæsj. Derimot var det én ting som ingen hadde noen tro på. Som den ellers alltid optimistiske og snille Ellen (ordførerens høyre hånd) sa det: “Skal du ikke kjøpe garn heller, liksom? Det klarer du ikke, ha ha!”

Jeg har tydeligvis et visst image som garnavhengig. Kanskje ikke så rart, siden en av yndlingsstrategiene mine for å håndtere mange og lange møter er å finne frem strikketøyet og gi meg selv en opplevelse av å faktisk produsere noe mer konkret enn vedtak og uttalelser. Heldigvis trenger ikke kollegaene mine å være bekymret for at jeg skal bli plaget av garnabstinenser med det aller første. Jeg har litt å ta av.

Garnlageret mitt per 1. januar besto av litt mer enn 4 kg garn, sortert i blant annet sokkegarn, finull, alpakka og ikke minst mer enn 1 kg assortert britisk kvalitetsgarn innkjøpt på ferie i fjor sommer. Det er litt av hvert å ta av, med andre ord.

20180110_201316

(c) Ingrid M Kielland

I tillegg har jeg to unntaksregler som kan komme til anvendelse. For det første er det lov å kjøpe gaver. Det inkluderer garn som skal brukes til å strikke gaver. Dette unntaket kommer jeg til å bruke snart, siden jeg har en viktig bursdagsgaveplan som ikke kan løses med det som finnes i kassen. For det andre får jeg lov til å gjøre et kjøpestopp-unntak for ferieminner i sommer. Det kan også fort komme til å bety garn. På den andre siden, det kan gå litt sport i å prøve å tømme denne kassen i løpet av året. Hvis jeg skal klare det må jeg begrense meg selv. Kollegaene mine har tydeligvis liten tro på meg på dette området, så det hadde jo vært morsomt å overraske dem. The game is on!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s