Å bruke det jeg har

Snart fire uker ut i det nye året merker jeg at det er ganske fint å skulle unngå å kjøpe ting. I stedet for å lure på om det er noe jeg trenger (ny kjole, nytt ullundertøy, ny designerdings til huset) lurer jeg på hva jeg kan gjøre med de tingene jeg allerede har. Er det en kjole i skapet som jeg ikke har brukt på lenge? Kan jeg finne ut av de ulike funksjonene på systemkameraet mitt? Kjøpestoppen omfatter egentlig ikke forbruksvarer som stearinlys og servietter, eller hygieneartikler som ansiktskrem og sjampo, men jeg blir opptatt av å bruke opp det jeg har før jeg kjøper noe nytt. Det går litt sport i det. Hvor lenge kan jeg egentlig klare meg med den teen og sjokoladen jeg allerede har i huset? Ganske lenge virker det som. Det skyldes naturligvis også at det ble kjøpt inn altfor mye til jul. Hvorfor får jeg følelsen av at butikkene skal være stengt i en måned når det nærmer seg julaften? Jeg hamstrer sjokolade, pålegg, mandariner og smør (husker dere smørkrisa?) – hvert år! Og hvert år sier jeg til meg selv at jeg skal kjøpe mindre til neste år.

Forrige helg tok jeg opp kassen med mandariner som jeg kjøpte før jul. Den var halvfull. Noen mandariner måtte jeg kaste fordi de var blitt dårlige. Men de andre vasket jeg, skar opp og kokte marmelade av. Det ble mye marmelade… Noe havnet i fryseboksen, og noe fylte jeg i de fineste glassene jeg kunne finne i glassresirkuleringsposene på boden. Det ble et par gaver av det også. Oppskriften fant jeg her: https://www.godt.no/#!/oppskrift/1531/klementinmarmelade-med-vanilje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s